Keuken & Moestuin

We willen meer ruimte gaan geven aan onze overtuiging dat we met FOOD nog een extra kwaliteit in Juseu kunnen brengen.

Nieuw is de tuinkamer die verbonden is met het lokaal van de School. In de school staan lange eettafels. Daar is ook een nieuwe keuken geïnstalleerd. De tuinkamer is een plek om te luieren, een boek of je mail (wifi aanwezig) te lezen, een kop thee of een glas wijn te drinken, andere gasten te ontmoeten.. 

We hebben niet een restaurant maar we willen af en toe wel een gezamenlijke maaltijd hebben met de gasten. Heerlijke groenten uit onze ecologische moestuin, vers fruit van de bomen, wilde vruchten van het seizoen en andere lokale producten (o.a. truffels uit Juseu!) kunnen inspireren om samen te eten.

Soms zien we ook dat één van de gasten graag eens een maaltijd wil bereiden of dat sommigen samen spontaan gaan koken. Misschien zal er af en toe een gastkok zijn. En degene die het wenst kan dan aanschuiven. 

Interactie kan ook betekenen dat je ´s ochtends een uurtje in de moestuin werkt om af en toe zelf wat te oogsten.

We hebben zelf veel zin in dit nieuwe experiment. De wisselwerking met en het enthousiasme van de gasten zullen gaan bepalen hoeveel tijd we onze “keuken en moestuin” gaan openstellen, om te delen. We zijn zelf ook benieuwd.

ambachtelijke streekprodukte;

 

truffels uit juseu

verse schapenyogurt uit fonz

honing van de imker uit graus

kazen uit benabarre

pata negra uit torres del obispo

eco olijfolie uit costean 

wijnen van somontano en raimat